Shakira

Håll dig i form för att kunna dansa

Du som lyssnar mycket på R&B och hiphop gillar sannolikt också att dansa. Det är något särskilt med att kunna gå ut på en spelning eller lokal med DJ för att tillsammans med andra ge sig hän och röra på höfterna till musiken. Det är en ärlig och primal känsla där du får vara dig själv och fullt gå upp i en fysisk upplevelse. Som Shakira brukar sjunga: these hips don´t lie. Att dansa en helkväll kan dock vara fysiskt jobbigt så det är viktigt att vara i bra form för att orka.

Använd snus för att sluta röka

Det enklaste sättet någon kan komma i form på är att vara rökare men sluta. Att sluta röka är dock väldigt svårt om man inte substituerar beroendet med något annat. Som tur är har vi i Sverige snus som är ett både billigare och hälsosammare alternativ. Om du snusar istället för att röka så kommer du dessutom slippa gå ut under konserten eller klubbkvällen. Att byta snus görs enkelt och diskret på dansgolvet. Ytterligare en fördel är att dina fina festkläder inte kommer lukta rök efter att du har varit ute. Utan det är bara att tvätta dem som vanligt så är de redo för nästa danstillfälle.

Träna något högintensivt

Dans kräver kondition och rörlighet. Så se till att anpassa ditt träningsschema efter det. De flesta gym har speciella dansklasser som till exempel Zumba. Där får du både jobba på flåset och på dina moves, samt även rörlighet. Men det finns många andra saker du kan träna. Aerobics är en annan klassisk träningsform som innefattar rörlighet till musik. För dig som inte vill betala för ett gymkort går det också bra att träna kondition hemma eller utomhus. Investerar du i ett par bra löparskor eller ett hopprep kan du för väldigt lite pengar bygga upp en bra ork till nästa gång du ska upp på dansgolvet.