Shakira är en världskänd pop-artist, affärskvinna, skådespelerska, dansare, producent, och modell. Hon är dessutom en ambassadör för den organisationen UNICEF. 40-åring föddes i Colombia där hon växte upp som det enda barnet i familjen. Hennes far är från Libanon medans hennes mor är ifrån Spanien. Redan som fyraåring bestämde sig Shakira för att det var artist som hon ville bli. Under en middag på en restaurang tillsammans med sin familj så hörde hon trummor och musik som fick henne att dansa på bordet. Sedan den dagen berättar hon att, “det fanns inget annat i hennes liv än musiken efter den upplevelsen”.

Redan som åttaåring spelades Shakiras uppträdanden och låtar in. Detta släpptes när hon var tretton år gammal, då hennes första album var färdigt. Hon skrev sitt första skivkontrakt under sitt trettonde år och snabbt därefter släpptes detta album. Trots att albumet visade sig omtyckt hos den inhemska publiken så sålde albumet inte mer än tusen kopior och var pushad av sitt skivbolag att snabbt sätta ihop en uppföljare till det första albumet. Hennes riktiga genomslag i musikvärlden kom inte förrän 2006. Då släppte hon singellåten Hips Don’t Lie vilket kom att bli hennes första singel att nå ”Billboard Hot 100”. Singeln placerade sig dessutom som nummer ett i 55 olika länder.

Denna singel gav Shakira möjligheten att för första gången uppträda på Världsmästerskapet i fotboll då hon 2006 uppträde med denna sång under turneringens avslutningsceremoni.

Shakira är väldigt känd för sitt dansande. I ett flertal intervjuer så tackar artisten sitt ursprung för sin fantastiska förmåga att röra sig. Libanon, hennes faders födelseland, har under många århundraden involverat magdansen i sina inhemska ritualer.Previous Article