Jay Z

Affärsmannen Jay Z

Jay Z har etablerat sig som en väldigt framgångsrik entreprenör med företag inom industrier allt från klädlinjer, drycker, och fastigheter till idrottslag och skivbolag. Han har dessutom samarbetat med Microsoft och Bill Gates, som valde att sponsra artistens kommande bok ”Decoded” med en miljon dollar. I en intervju förklarade han sitt sätt att arbete på, ”…mina företag och mina varumärken är en förlängning av vem jag är, vad jag försöker åstadkomma. De ligger mig nära till hjärtat. Det är inte som General Motors där det inte finns någon känslomässig koppling. Jag bryr mig.”</p>

2007 sålde han sitt klädföretag Rocawear för 204 miljoner amerikanska dollar medan han fortfarande har kontroll över företagets kreativa avdelning.

Jay Z är bland annat delägare i basketlaget New Jersey Nets. Han grundade klubben The 40/40 Club som är en sportbar med klubb atmosfär. Klubben finns idag på åtta platser i världen, ibland annat USA, Tokyo och Macao. Jay Z blev den första icke-atleten att få sin egen Reebook sko-upplaga. Jay Z är naturligtvis delägare av företaget. Jay Z äger Manhattan byggnaden West Village, som bland annat hostar den världskända bistron The Spotted Pig. The Spotted Pig har två Michelin-stjärnor.Previous Article
Next Article