Jay Z

Bättre ljud i laptopen till musiken

Att använda en laptop för att lagra och streama musik är praktiskt och inte minst bekvämt. Du kan ha datorn med dig när du reser och hemma behöver du inte ha mycket utrymme för att ha tillgång till all världens musik. Tyvärr är inte alltid ljudkvalitén den bästa i datorer. Det finns olika sätt att optimera ljudet så du kan njuta av minst lika bra ljud som om det vore en stereoanläggning. Ibland kan det behövas externa tillbehör men ibland går det även att göra inställningar på datorn som förbättrar kvalitén. Lite beror på typ av laptop och även hur gammal datorn är.

Olika vägar till bättre ljud

Högtalare på äldre laptops är sällan kraftfulla och när du spelar musik på lite högre volym kan det lätt skorra. Att investera i en ny bärbar dator med bättre ljudsystem är ett alternativ. Modernare laptops är ofta mer anpassade för att även kunna spela musik. Du hittar också bättre inställningar för att justera ljudet. Att byta ljudkort är ett annat alternativ som kan förbättra musikupplevelsen. Det finns även program som förbättrar ljudkvalitén. Här behöver du vara lite observant så datorns högtalare är kompatibla med programmen. Annars kan du istället råka spränga högtalarna. Du kan också gå in i datorns inställningar för ljud och titta under fliken förbättringar.

Externa högtalare eller hörlurar

Ett enkelt sätt att förbättra ljudet när du lyssnar på musik via din bärbara dator är via externa högtalare. Det finns en hel uppsjö av varianter att välja på. Ska du köpa externa högtalare så var observant på att de går att koppla ihop med datorn. Ibland kan äldre datorer sakna moderna uttag som krävs. Externa högtalare som kopplas ihop med bluetooth är praktiska. Det finns mindre högtalare som dessutom är lätta att ta med sig. Perfekt om du vill sitta utomhus och lyssna på musik. Hörlurar till laptops är ytterligare ett sätt att förbättra musikupplevelsen. Ibland är det så enkelt att du kan använda samma hörlurar som du använder till mobilen. Var bara försiktig när du startar musiken, volymen blir betydligt högre och du vill inte spräcka trumhinnan.