Jay Z

Välj rätt musik till begravningen

Står du inför att planera begravning har du säkert märkt att det är mycket att tänka på. Många delar kan kännas tunga att ta sig igenom, men valet av musik till ceremonin brukar upplevas som ett av de lättare momenten i begravningsplaneringen. Trots detta är det ändå en hel del att ta ställning till – så hur ska du tänka inför musikvalen?

Du behöver inte känna att du står ensam med besluten. En pålitlig begravningsbyrå som lovabegravning.se hjälper dig gärna med både musikval och kontakt med musiker och solister, och har stor erfarenhet kring vilken musik som kommer lyfta er minnesstund. Om dina idéer riskerar att vara helt uppåt väggarna kan du känna dig trygg med att begravningsbyrån ställer rätt frågor för att guida dig åt rätt håll.

Musikvalet som del i sorgearbetet

Begravningsmusik har verkligen fler funktioner än att bereda andrum under själva ceremonin, forskning visar att själva processen att välja begravningsmusik inför begravningen kan vara en viktig hjälp med sorgearbetet. Att botanisera bland möjlig musik som research inför musikvalet kan bereda utrymme för tankar och minnen att komma upp till ytan.

Svenska kyrkan har de senaste åren verkligen öppnat upp för alla sorters musik i samband med begravningar, och erbjuder också de guidning kring valet av begravningsmusik. Värt att tänka på är att även valet av framförandesätt vad gäller arrangemang och sättning sätter stor prägel på musiken som framförs. En av din anhöriges mest älskade metallåtar kan genomgå en riktigt stämningsfull transformation beroende på arrangemang.

Välja musik själv

Kanske har din närstående redan valt? Att själv uttrycka önskemål inför vad som ska spelas på den egna begravningen är vanligt – hela 52 % har tänkt på vad de skulle vilja ha för musik. Det populäraste valet bland deltagarna i undersökningen var faktiskt en av Björn Skifs monsterhits, den otroligt vackra Håll mitt hjärta.