Beyonce

Beyonces mest framgångsrika låtar

Tillsammans med Madonna och Rihanna så är Beyonce ensam med att ha producerat fram 22 låtar som toppat Billboardlistan. Rihanna har 33 låtar och Madonna har rekordhöga 48 låtar.

Här följer Beyonces tio främsta låtar som toppat Billboardlistan:

– Survivor med Destiny’s Child: Artistgruppen som Beyonce tillhörde under början på sin karriär var under början på 2000-talet hårt kritiserade i media. Gruppen hade haft en fjärdemedlem men efter tumult och bråk så tvingades LeToya Luckett att lämna gruppen. Nu som en ny formad trio släppte gruppen denna låt i svar på att deras tid på världsscenen var på väg mot sitt slut.

-Say My Name med Destiny’s Child: Denna låt släpptes av gruppen i samband med deras andra album The Writings on the Wall 1999. Låten vann två Grammypriser året 2001 och var nominerad till ytterligare två. 12 år senare rankades denna världshit 58 på listan ”150 bästa låtarna under dem senaste 15 åren”. Detta är en av gruppens mest framgångsrika verk.

-Single Ladies med Beyoncé: Denna låt släpptes i slutet av 2008 och kom att bli en av artistens mest ikoniska låtar. Låten vann tre Grammypriser under 2010 upplaga, utsågs till 2008 bästa låt och sålde inte mindre än 6 miljoner digitala kopior, vilket då var ett historiskt rekord. Låtens musikvideo har varit lika framgångsrik som låten den själv. 2009 utsågs denna musikvideo till ”Video of the Year” på MTVs musikgala. Musikvideon har idag 720 miljoner visningar på YouTube.

-Crazy In Love med Beyoncé och Jay Z: Detta samarbete med sin dåvarande pojkvän och nuvarande make skulle visa sig bli ett av parets mest framgångsrika verk. Med en rekordlång period på åtta veckor parkerade paret sin låt på ”Hot 100s” första plats. Denna låt var en del av Beyoncés debutalbum Dangerously in Love. Musikkanalen VH1 utsåg denna låt under 2010 som den bästa låten under 2000-talet och Rolling Stone rankade låten som 118 av den 500 bästa låtarna någonsin. Musikkritiker världen över har sagt att denna låt var den mest oväntade och välkomponerade produktion de någonsin skådat.