Beyonce

Tre sätt du kan få pengar till musikskapande

Att vara musiker kan ibland vara tufft rent ekonomiskt. Den som livnär sig på musik har extra stor press på sig att faktiskt få det att gå runt. Därför gäller det att vara extra kreativ för att försöka få in pengar på olika sätt. Oavett om du behöver pengar för utgifter som har med ditt musikskapande att göra, eller om du behöver pengar för att kunna försörja dig själv, kommer här nedan tre tips på hur du kan göra för att få pengar som musikartist, bland annat genom att sälja ditt tandguld och dylikt. Vem vet, i framtiden kanske du blir nästa Beyonce.

Så här kan du överleva som artist

För att kunna klara dig på ditt artisteri, behöver du tänka utanför boxen. Det är nämligen inte säkert att du kommer kunna försörja dig på det här och nu, vilket du uppenbarligen inte kan om du läser det här. Men om du bara håller ut, kan du komma att göra det. Fram tills dess, måste du se till så att du kan överleva och det kan du göra genom att:

1. Sälja guld.

Har du tandguld du kan sälja? Eller kanske vanligt guld? Sälj det så att du kan betala de nödvändiga utgifterna du har.

2. Ta ett vanligt jobb.

Som nämnts innan är det inte säkert att du kan livnära dig på musik just precis nu. Men om du tar ett vanligt jobb nu och har musiken som hobby, kommer du kanske komma dit en dag.

3. Frilansa.

Kanske har du något annat utöver musiken du gillar att göra? Gör i så fall det vid sidan av för att få in mer extra pengar.