Jay Z

Gå i Beyoncés fotspår – bli musiker på heltid

Om du drömmer om att en dag bli en lika stor stjärna som Beyonce eller att i alla fall kunna leva på musik, finns det många metoder som du kan använda för att sprida din musik och bygga upp din karriär. Genom att arbeta hårt och metodiskt, kan du en dag bli heltidsmusiker.

Leva på musik

Många känner sig kallade, men få är utvalda – så känns det för många som längtar efter att få arbeta med musik. För många är musik mer än bara ett intresse, det är ett sätt att leva. Musik är stort, men allt måste konkretiseras. Kända musiker är inte skickliga på musik, de är fantastiska på att skriva texter, spela gitarr, sjunga eller kan spela piano så att pianot måste få vila efter en timme. Du måste satsa på något särskilt och bygga upp karriären från det. Det är också klokt att faktiskt skaffa sig en utbildning. Ok, Beyoncé har ingen högskoleutbildning, men innan du blivit lika stor som hon kan det vara klokt att skaffa en. Gör högskoleprovet med hjälp av Högskoleguiden, så kan du försörja dig under tiden som du bygger en musikkarriär.

Musiklärare

Ok, du har hört det förut och många tänker ”Nej” bara de hör ordet. Men om du verkligen vill vara säker på att få arbeta med musik och ha en kreativ vardag, är musiklärare ett bra jobb. Det tar tid att bygga upp en karriär inom musik och om du ändå ska utbilda dig – varför inte inom musik? Då har du ett musikaliskt arbete medan du bygger upp din karriär. Det är också många som jobbar som musiklärare utan att ha utbildning, då det är ett bristyrke.

Gatumusiker

Det finns band och musiker, som Bob Dylan, som började karriären på gatan. Om du inte har något sommarjobb kan du hitta några andra skickliga musiker, åka till en större stad, sätta upp förstärkare och mickar och börja spela. Hårt och slitsamt, men du kommer få inkomst på din musik. Ett tips är att spela sånger som folk verkligen tycker om, allt från kända klassiska stycken till Beyoncé och Jay Z. Ställ också upp en snygg skylt med er Youtubekanal och sociala medier. Du bör också skriva om livet som gatumusiker på en blogg och på sociala medier.

Internet

Alla musikstilar och låtar, från Beyoncés stora hits, till garagebandet som gör covers på favoritbandet och aldrig kommer att få en spelning, finns på Youtube. För att bli framgångsrik på Youtube måste du satsa på de rätta detaljerna: ljudet. Utan bra ljud kommer du inte få många visningar. Om du ska välja mellan att lägga pengar på professionell ljudtekniker eller filmare är valet enkelt. Det finns Youtubefilmer med miljonvisningar som är inspelade i ett vardagsrum – men alla har bra ljud. Du måste också spela musik som vanliga mänskor tycker om eller skapa många kvalitativa filmer inom just din musiknisch. Men det är antalet visningar som ger berömdhet och pengar på kontot. Om du spelar hårdrock kan du skapa julmusik i hårdrockstuk och få fler visningar, än med din egen musik.Previous Article