Jay Z

Välj rätt musik för dejten

De som är riktigt duktiga och rutinerade inom området dejting har lärt sig att ingenting bör lämnas åt slumpen. Intrycket som ska ges under en dejt bör vara välbalanserat inom en rad olika områden, där allt från klädsel till musik spelar sin roll för slutresultatet. Kommer platsen för dejten vara en restaurang är det inte så mycket du kan göra åt den musik som spelas (trots att det kanske är värt ett försök att prata med restaurangpersonalen). Handlar det däremot om en middag hemma hos dig – ja, då har du alla möjligheter att välja passande tongångar. Hur ska du då tänka när du väljer musik att spela på din hemmadejt? Här nedan ska vi ge dig lite tips.

Ingen att dejta ännu?

Låt oss dock börja med det uppenbara: du behöver först någon att dejta. Det finns idag många sätt att träffa potentiella partners på, där det klart smidigaste är att gå via en dejtingsajt. Problemet kan där vara att hitta rätt sajt, eftersom det idag finns mängder av dejtingsajter att välja bland. Lösningen är dock enkel; genom att besöka Dejtingsidor.nu får du snabbt en överblick över utbudet och kan lösa omdömen från andra användare för respektive sajt. Här får du samtidigt koll på vad det kostar att använda de olika dejtingsajterna, samt om det finns möjlighet att testa tjänsten gratis eller inte. Mycket smidigt!

Hitta gemensamma nämnare

När det gäller musik så är smaken som bekant olika. Här handlar det mycket om hur väl du känner din dejt, men har ni kommit så långt som att träffas hemma hos varandra så kanske du har koll på dennas musiksmak vid det här laget. Täck dock på att inte enbart spela hans eller hennes favoritmusik; det kan kännas lite märkligt eftersom ni trots allt är hemma hos dig. Försök hitta gemensamma nämnare i ert musiklyssnande; gillar din dejt en viss genre så går det säkert att hitta något liknande i musikväg av en annan artist. Det viktigaste är dock självklart att du också gillar den musik du väljer att spela.

Generellt kan det vara bra att inte välja en alltför intensiv musik som bakgrundsmusik till middagen. Skippa gärna den tyngre hårdrocken, exempelvis. Välj helst något harmoniskt, som inte hindrar normal kommunikation. Din dejt ska trots allt känna sig komfortabel hemma hos dig, så något avslappnande i musikväg är vanligen rätt väg att gå. Har du ändå svårt att välja genre bland vanlig så kallad “populärmusik” så fungerar det ofta att välja någon form av klassisk musik. Varför inte prova Mozart?