Jay Z

Gör din egen musik

Vill du bli en ny Avicii? Tack vare dagens teknik kan man göra sin egen musik hur lätt som helst, men tänker du uppgradera dina prylar är det bra om du återanvänder de gamla först så att någon annan kan få nytta för dem.

Bli musikskapare

Alla kan skapa sin egen musik idag. En person som Tim Bergling använde bara sin dator och ett nedladdat musikprogram på datorn för att skapa sina superhits och bli världsberömd och rik inom ett årtionde. Det kan du också göra och det enda du behöver är en dator eller en surfplatta för att komma igång. Om du är riktigt ambitiös kanske du kan behöva köpa en dator med bättre prestanda för att kunna lagra all musik och ändå få allt att fungera felfritt.

Återvinn dina gamla teknikprylar

Ett bra sätt att både få råd med din nya hobby som musikskapare och göra naturen och miljön en tjänst, är att sälja exempelvis din iphone så att någon annan kan få nytta av den. Många gånger går det utmärkt att rusta upp gamla och begagnade teknikprylar och sälja dem. Det finns många företag som tar sig an gammal teknik och rustar upp dem så att de kan säljas vidare och återanvändas. Tekniska prylar är väldigt skadligt för miljön, både när det kommer till själva framtagningen av dem, men också i form av batterier och metaller som finns i dem.